Choď na obsah Choď na menu
 


Akú kávu pijete, to odhalí vašu osobnosť

Akú kávu pijete? Druh moku odhalí vašu osobnosť

Čo o vás prezradí espresso a čo latte? Milovníci ľadovej kávy vás môžu skutočne prekvapiť. Zabavte sa s priateľmi pri šálke.

Odborníci v tom majú jasno, dve, tri šálky kvalitnej kávy môžu znížiť riziko niektorých ochorení. Za všetko môžu látky, ktoré sa ukrývajú v kávových zrnách. Znižuje sa napríklad riziko vzniku srdcovo-cievnych ochorení či cukrovky II. typu. Hovorí sa však i o tom, že pravidelné pitie kávy znižuje riziko Alzheimerovej či Parkinsonovej choroby. Výskumy však v tomto smere pokračujú ďalej.

Skúmali kávičkárov

Na kávičkárov si už neraz posvietili aj psychológovia. Tí, na kalifornskej univerzite v Los Angeles sa zamerali na to, aká je súvislosť medzi vašou osobnosťou a druhom kávy, ktorý si vyberáte. Podrobnejšie skúmali viac ako tisíc milovníkov tohto aromatického moku. 

 

Espresso  

Milovníci klasickej šálky sú údajne vytrvalí a efektívni. Počítajte však aj s ich miernou náladovosťou, určite však od nich nechcite, aby sa zmenili. Ide o konzervatívnejších ľudí. Medzi ich pozitívne vlastnosti patrí analytické myslenie a schopnosť veci zjednodušiť a uľahčiť. Rozčúliť vás môže blahosklonné správanie týchto ľudí.

 

Latte

Ak obľubuje tento druh kávy nemáte problém podať ľuďom vo svojom okolí pomocnú ruku. Patríte skôr k pôžitkárom, ktorí niekedy plytvajú - najmä svojim časom. Milujete pohodlie a nemáte problém s otvorenosťou či bezstarostnosťou.  Medzi milovníkmi latte sa však objavujú aj manipulatívne, neurotické osobnosti.

 

 

Cappuccino

Väčšinou sa v tejto skupine stretli perfekcionisti. Hoci na jednej strane majú potrebu i záľubu mať veci pod kontrolou, na druhej strane sú milovníci cappuccina veľmi citliví. Pedantnosť je pre nich poznávacím znakom.

 

 

Ľadová káva

Radi skúšate nové veci, ste bezstarostní a impulzívni. Milovníci ľadovej kávy vás však môžu prekvapiť aj svojou veľkou predstavivosťou. Nedržíte sa zabehaných koľají. K pozitívnym vlastnostiam určite patrí spontánnosť, impulzívnosť a určitá miera vizionárstva. Osobnosť môže prekvapiť naivitou a povrchnosťou.

 

 

Instantná káva

Instantná káva pre mnohých to bola ešte pred pár rokmi tá najlepšie lahôdka. Aj instantná káva má svojich fanúšikov. Možno nie ste gurmáni, ale ste pragmatickí. Na tomto type kávy vás očaruje rýchlosť a jednoduchosť prípravy. Ste uvoľnení a pohodlní, ale s tendenciou odkladať veci na zajtra.

 

 

Bez kofeínu

Mnohí kávičkári sa na ňu pozerajú cez prsty, ale aj na tento druh si posvietili americkí psychológovia. Ľudia, ktorí si radi pochutnajú na káve bez kofeínu radi ovládajú a venujú pozornosť detailom. Charakteristické pre osobnosť, ktorá pije kávu bez kofeínu je i úzkostlivosť a puntičkárstvo.

 

 

 

 

 

Zdroj: Internet