Choď na obsah Choď na menu
 


Nové ráno - nová milosť

 

Nové ráno - nová milosť

 

Otvorím oči a pretriem si ich prstami. Umyjem si zuby. Oblečiem sa a rukou si prehrabnem vlasy. Takéto ráno zažíva asi každý z nás. No nájde sa mnoho takých, ktorí zabudli na jednu dôležitú maličkosť. Zabudli, že tak ako každé ráno, aj dnes nám dáva Boh možnosť rozhodnúť sa pre neho. Áno, práve nám dal možnosť slobodnej voľby. Boh nás miluje natoľko, že nám dal slobodnú vôľu. Riskoval, že ho odmietneme, že ho znenávidíme, že sa naňho budeme hnevať, že ho nevpustíme do našich životov, že budeme ignorovať jeho volanie. Boh netúži po vynútenej láske, nevnucuje sa do tvojho srdca. On čaká, kým ho vpustíš dnu a začneš ho milovať, lebo sám chceš.

 

Práve týmto sa jeho láska k nám stala dokonalou. Mnohokrát Bohu neodpovedáme na jeho čoraz silnejšie volanie. Čaká na nás, keď sa zobúdzame, ale my na neho nemáme čas, lebo sme si chceli o niečo dlhšie zdriemnuť. On na nás volá celý deň, ale my nemáme čas mu odpovedať, lebo poznáme toľko ľudí, ktorí chcú našu odpoveď, že On sa v tom dave akoby stratil. A večer sme už príliš unavení na to, aby sme si našli čas na niekoho, koho aj tak nevidíme.

 

Predstavte si, že na niekoho celý deň čakáte, že túžite po jeho prítomnosti, že pre jeho slobodu ste ochotní nechať sa zajať a pre jeho život ste ochotní dať ten svoj a on si napriek tomu všetkému nevie nájsť ani krátku chvíľu, ktorú by strávil s vami.

 

Taká je Božia túžba po nás, a my voči nej ostávame často ľahostajní. On nás však napriek tomu neprestáva milovať, neprestáva volať, neprestáva hľadať a bojovať.

 

Aj dnes klope na dvere tvojho srdca. S každým novým ránom prichádza nová milosť, každú sekundu nám dáva možnosť rozhodnúť sa pre neho. Dáva nám ju práve v tejto sekunde, aj teraz a teraz znovu. Vidíš, aké je to jednoduché? Stačí povedať: "Ježiš, chcem Ťa spoznať!"

 

 

 

 

Martin Manuch