Choď na obsah Choď na menu
 


Čas prázdnin a dovoleniek

      

Milí priatelia,

 

prichádza čas prázdnin a dovoleniek. A to je dobre, pretože všetci si potrebujeme oddýchnuť a nabrať nové sily. Každý však tieto voľné dni prežívame inak. Niektorí strávia oddychovú dovolenku pri mori, iní si zvolia náročnejší pobyt na horách, kde vlastne pri horskej turistike spoja dve veci: ponamáhajú svoje telo a súčasne doprajú relax svojej duši. Aj ja rád chodievam do hôr a spoznávam krásy prírody.

 

        Zamestnávateľ obyčajne dáva svojmu zamestnancovi štyri týždne dovolenky za rok. Náš nebeský Otec, Stvoriteľ sveta aj nás, je oveľa múdrejší a veľkorysejší. Ponúka všetkým ľuďom bez rozdielu 52 "dovolenkových" dni ročne. Nedáva ich naraz, On ich múdro rozprestrel do celého roku. Tak to hovorí sám Boh v Biblii, v Starom zákone v 2. knihe Mojžišovej 20,8: "Pamätaj na deň odpočinku a sväť ho!" V každom siedmom dni v týždni ti Boh daroval deň odpočinku - "dovolenku". Záleží len na tebe, či ho skutočne využiješ na občerstvenie svojho tela, duše a ducha. Alebo budeš makať a pachtiť sa a nahovárať si, že čas sú peniaze a že si múdrejší ako Boh a teda vlastne ani žiadny odpočinok nepotrebuješ.

 

 

       Deň odpočinku je tu však preto, aby si si naozaj odpočinul. Aby si sa nerozptyľoval a nepracoval. Vzdaj sa aj malých činností a úloh, ktoré môžeš urobiť v pracovný deň. Deň odpočinku stvoril Boh pre teba a daroval ti ho. On vie, že ho potrebuješ.

 

 

       Pravý odpočinok a novú silu však môžeš získať len v Božej prítomnosti. Sám Boh ťa pozýva , aby si sa so živým a vzkrieseným Pánom stretol v spoločenstve cirkvi . Čaká na teba v tento deň aj v čase prázdnin a dovoleniek. Nezabudni na to!

 

 

 

  Milí priatelia, všetkým vám prajem požehnanú dovolenku a Božiu ochranu na cestách.

 

 

more.jpg

 

 

 

 

hory.jpg

 

 

 

 

bazen.jpg

 

 

 

 

kostol.jpg