Choď na obsah Choď na menu
 


Boh má svoj plán...

Boh má svoj plán

Po ukončení prázdninovej 10-týždňovej brigády nám zostalo do začiatku školského roka ešte pár týždňov. Spolu s manželkou sme sa rozhodli, že si nájdeme ešte nejakú krátku brigádu, aby sme si zarobili nejaké peniaze na spiatočnú cestu do školy. Navštívil som niekoľko firiem, ale nikde som nepochodil. Všade som dostal odpoveď: „Ľutujeme, ale nemáme pre vás prácu.“

Po všetkých neúspešných pokusoch som manželke povedal: „Boh pozná naše potreby. Necháme to na neho. Ja už naozaj neviem, kam by som mal ešte ísť.“

Som presvedčený, že Boh je rád, keď ho zasvätíme do nášho života a zapojíme do svojich každodenných plánov. Ježiš hovorí, že keď ho milujeme a poslúchame, rád príde a ubytuje sa u nás. Žije Boh naozaj v mojom dome?

Na konci týždňa, ktorý sme s manželkou strávili zháňaním práce, sme obaja mali brigádu. A nielen to. Mohli sme pracovať presne tak dlho, ako sme potrebovali do začiatku školského roka. Zarobili sme si presne toľko, koľko sme potrebovali na spiatočnú cestu aj na školu. Náhoda – alebo Božie riešenie?

Každý deň sa musím rozhodnúť, či považujem Pána Boha za skutočnú realitu, alebo nie. Naozaj mi môže pomôcť v mojich problémoch? Počuje ma? Koná v môj prospech? Patrí mu všetko, čo mám? Žije so mnou?

Keď na každú otázku odpoviem áno, v mojom živote začne skutočné dobrodružstvo. Dobrodružstvo v živote s Bohom.

Dá mi Boh vždy všetko, čo chcem? Nie! Niekedy sa mi zdá, že jeho časový rozvrh je príšerný. Ale „dokonale“ príšerný! Dokonale preto, že vždy koná podľa svojho programu, nie podľa môjho. Bez ohľadu na to, čo sa stane, viem, že je so mnou vo všetkom, čo ma v živote stretne.